Praktisk info

Sameiet har en løpende bygningsforsikring med Gjensidige (forsikringsnummer: 84920971).

Har du skade som eventuelt skal dekkes av bygningsforsikringen? Ta kontakt med styret pr epost: styret@frydengard.no

Det er viktig at alle lufter radiatorene sine når radiatoranlegget blir slått på, og hver gang du hører at det kommer surklelyder fra en radiator. Uten lufting vil ikke radiatorene gi særlig varme, og det blir mindre varme jo lengre opp i etasjene du kommer. 

Du må alltid lufte radiatoren etter at varmen er slått på (hver høst). Dersom du hører susing eller klukking i radiatorene må du lufte de (hele året). Om det er mye luft i radiatoren er det en sjanse for rust på innsiden, og i så fall må du skifte ut hele radiatoren din eller betale for reparasjon.

Slik lufter du en radiator:

  • Om du ikke har en radiatornøkkel, kan du kjøpe en i en vanlig jernvarebutikk (f.eks. Jernia i Trondheimsveien). Nøkkelen er ganske liten og har en rund ende med firkantet hull.
  • I enden på radiatoren (på motsatt side av der røret kommer inn i radiatoren) er det en liten ventil. Sett en liten bolle under ventilen, og bruk nøkkelen til å skru opp denne ventilen til du hører susing av at luften går ut. Viktig: Ikke skru så mye at hele ventilen løsner (da vil vannet renne utover gulvet), du skal bare åpne nok til at du hører at luften går ut
  • Vent til det begynner å komme ut vann, og la det renne ut en desiliter vann så du er sikker på at radiatoren er tom for luft. Det er nyttig med en fille og en liten bolle til dette.

Støy er mindre irriterende om man vet årsaken til støyen og hvor lenge den varer. Vær en god nabo og heng opp et godt nabovarsel senest noen dager før støyen starter.

Du må også holde deg innenfor grensene for når støy er tillatt. Mellom kl. 22.30 og kl. 07.00 skal det være nattero i leilighetene. Dette innebærer høy musikk, sjenerende støy fra baderom, bruk av vaskemaskin eller annet som kan virke sjenerende på omgivelsene. Ved spesielle anledninger der det spilles musikk eller drives selskapeligheter utover kl. 22.30, skal beboerne i de omkringliggende leiligheter underrettes skriftlig om dette på forhånd.

Skriv ditt eget nabovarsel. Et nabovarsel bør inneholde:

  • Hva slags støy/arbeid
  • Tidspunkt for støy – vær presis
  • Tidspunkt for pauser
  • Aktuell leilighet
  • Kontaktinformasjon til deg
  • Kontaktinformasjon til håndverker

Det er tre forskjellige numre for leiligheten din du trenger å holde styr på.

Bolignummer

Til hver leilighet er det et tilhørende H-nummer (også kalt bolignummer). Dette nummeret er det Oslo kommune v/Plan og bygg som har oversikt over. Nummeret finnes også på ligningsoppgaven som sendes alle i slutten av januar hvert år, og kan også fåes ved henvendelse til USBL.

Leilighetsnummer

Leilighetsnummer er et nummer som ble opprettet da leiligheten var ny. Leilighetsnummerene består av siffer som angir etasje og «stigenummer» (stiger er de vertikale linjene i blokka). Et eksempel er 1014 som ligger i 1. etg., stige 14. Det er nyttig å vite hvilken stige du hører til hvis du har problemer med varme, vann eller avløp.

Andelsnummer

Et tredje nummer er andelsnummeret som er opprettet i Statens Kartverk og som må brukes ved henvendelse til kartverket og ved f.eks. salg av leiligheten/andelen. Andelsnummeret ditt står for eksempel i kjøpspapirene dine.

Skilt til postkasse bestiller du selv hos SERVICEGRUPPEN . Postkassen vi bruker heter Norgeskassen Mega. Oppgi at du bor i Sameiet Frydengård, så får du også riktig stil på skiltet. Endring av navn på callinganlegg gjøres av styret. Send oss en mail med hvilket navn du ønsker (etternavn), så endres det så fort som mulig

Vi har en avtale med USBL om nøkler. Dette vil si at beboere som har behov for å kopiere opp nye nøkler, gjør det gjennom USBLs nøkkeltjeneste.

Last ned vedlagte skjema og send inn til denne e-postadressen.

Merk at det kun er eiere som kan sende inn skjema. USBL kan ikke bestille nøkler på vegne av leietakere.

Alt av felleskostnader håndteres av USBL. Så fort du er meldt inn i deres register vil du få mer informasjon via e-post. Faktura kan også settes opp som eFaktura. 

Sameiet har avtale med TELIA for både TV og internett og bestilles via dem.

Sameiet Frydengård har et fellesvaskeri i kjeller i Frydens gate 4A. Det er et eget bookingsystem inne i vaskeriet. Lås til bookingsystemet kan fås at styret.  

Vi har en løpende avtale med Anticimex, som dekker forebyggende arbeid og bekjempelse av alle slags problemer med skadedyr (alle typer insekter, rotter og mus). Veggedyrbekjempelse er inkludert i dette. I denne avtalen er det fri telefonsupport i normal åpningstid og en 24-timers vaktordning inkludert i avtalen.

Kontaktinformasjon til Anticimex finnes på deres hjemmesider.

Vi har en løpende avtale med Rene Bygårder AS om vaktmestertjenester. 

Vaktmesteren har følgende oppgaver:

  • Renovasjon:
    • Restavfall: 330L containere byttes og kjøres ut for henting innen klokken 6 mandag, onsdag og fredag.
    • Papircontainere: Kontrolleres ved inspeksjonsrunde, papir og papp skal ikke ligge utenfor. Beholderne skal stå innenfor renholdsetatens hentegrense ved tømming hver uke
  • Varme/Fyring:
    • Vaktmester har ansvaret for ettersyn og drift av anlegget.
  • Vedlikehold av uteområder:
    • Gressplener klippes (én gang per uke i sesong mai-august)
    • Hekk klippes to ganger per år (juni og august)
    • Vanning av plen, hekk og trær (en gang per uke i tørre perioder)
    • Kalk og gjødsel (april og juni)

I bakgården er det kulegriller til disposisjon. Du må ta med grillkull og tennvæske for å bruke grillen. Den er enkel i bruk, og enkel å rengjøre.

Rydd opp ordentlig etter deg både på grillen og i området rundt grillen, så blir det hyggelig både for dem som ser på grillområdet fra stua, og for de neste som skal bruke grillen. Bruk heller fellesgrillene enn engangsgriller.

NB! Husk at engangsgriller som fremdeles er varme IKKE skal kastes i søppeldunken ute eller i søppelsjakten!

Det er forbudt å parkere i bakgården eller i veien langs Frydensgate 4 hvor gjennomkjørsel også er forbudt. Dette gjelder ikke for av- og pålessing. Parkering uten styrets skriftlige samtykke medfører borttauing. Motorsykler kan parkeres i bakgården med styrets tillatelse.